Kimler hatta?
Toplam 3 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 3 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 268 kişi 11/8/2017, 00:45 tarihinde online oldu.
Hatta olan üyelerle yazışmak için
Önce Alanyurt sitesine isminizle giriş yapmanız gerekiyor Chat Box sayfada kolonunun en sağında en üstte giriş yap butonuna tıklayın altta mesaj yazan yere mesaj yazıp enter a tıklayınŞİFRESİNİ UNUTANLAR
kullanıcı adı: küçük harflerle adınız bir boşluk soyadınız
şifreniz......: bitişik olarak adınız soyadınız olacaktır
giriş yaptıktan sonra şifrenizi değiştirebilirsinizEn son konular
KÖYÜMÜZÜ DÜNYA GÖRSÜN İSTERMİSİNİZ
köyümüzün google earth ta tanıtımı için resimler koyduk tıkladıkça önemi artacak uydu fotoğrafı netleşecektirAVATAR gönderdiğiniz mesajın yanında çıkacak resminizdir
kişi bilgilerine girip avatarınızı değiştirebilirsiniz
AVATARINIZA RESMİNİZİ KORSANIZ TANIMAYANLARDA TANIRyemekler
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
yemekler
Acemiler için yemek tariflerimiz.
En son tarafından 4/1/2008, 15:46 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
rumeysa yunal- 4 yıldız rütbeli üye
- Mesaj Sayısı : 264
Yaş : 29
Nereden : SİVAS
Points : 1
Kayıt tarihi : 08/09/07
Biber Dolması
Malzemeler |
3adet çarliston biber, 3adet dolmalık kırmızıbiber, 6adet dolmalık biber, 1bardak bulgur, 1bardak zeytinyağı, 1bardak sıcak su, 2adet domates, 2adet soğan, 1tatlı kaşığı kuş üzümü, 1tatlı kaşığı şeker, tuz-karabiber, yenibahar |
Biberlerin sap kısımlarını kesip içlerini temizleyin. Bulguru yıkayın, domates ve soğanı doğrayın. Soğanı kavurun süzdüğünüz bulguru katıp karıştırın. Domatesi, kuş üzümünü, şekeri ve baharatını ilave edin. Bu harcı biberlerin içine doldurup kestiğiniz kapaklarla ağızlarını kapatın. Tencereye dizip 1bardak sıcak suyu katın, orta ateşte pişirin.
rumeysa yunal- 4 yıldız rütbeli üye
- Mesaj Sayısı : 264
Yaş : 29
Nereden : SİVAS
Points : 1
Kayıt tarihi : 08/09/07
Bulgurlu Dolma
Malzemeler 8 adet kırmızı biber 1 çorba kasesi ayıklanmış bulgur 1 adet büyük boy soğan 1 adet domates 1 kahve fincanı zeytinyağı 1,5 çorba kasesi su Karabiber Tuz |
Yemek Tarifi
Biberleri alacak büyüklükte bir tencerenin içerisine su koyp kaynatın. Biberler kaynayan bu suda üç dakika haşlanır.Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun.Soğanlar sarardıktan sonra ayıklayıp, yıkanmış bulgur ilave edin. İki dakika karıştırdıktan sonra rendelenmiş domates, karabiber ve tuz ilave edin.İki dakika daha karıştırdıktan sonra yarım çorba kasesi su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin. Daha sonra hazırlanan bu içi , biberlere doldurun ve dolmaları alabilecek borcama yerleştirin. Bir çorba kasesi kaynar su ekleyin 150 derecelik fırına koyun, 45 dakika pişirilir.Yoğurtla yiyin.
AFİYET OLSUN !
rumeysa yunal- 4 yıldız rütbeli üye
- Mesaj Sayısı : 264
Yaş : 29
Nereden : SİVAS
Points : 1
Kayıt tarihi : 08/09/07
Bulgurlu karışık Dolma
Malzemeler 5adet domates, 2adet patlıcan, 5adet dolmalık biber, 2adet taze soğan, 2adet yeşilbiber, 1çay bardağı sıvıyağ, 1bardak bulgur, 1bardak sıcak su, tuz, yenibahar | Yemek Tarifi Bulguru yıkayıp ıslatın. Patlıcanları ortada ikiye bölüp içlerini temizleyin ve tuzlu suda bekletin. Domateslerin üstlerini kesin içlerini oyun. Dolmalık biberleri temizleyin. Yeşilbiber ve taze soğanı ince ince doğrayın ( ½ çay bardağı) kızgın yağda soteleyin. Domates içlerini ve baharatı katın. Bulguru ekleyerek iyice karıştırın. 1çay bardağı sıcak su katıp çekene kadar pişirin. Patlıcanları süzün; hazırladığınız içi sebzelere doldurun, kalan yağı gezdirin az su katıp kısık ateşte 10dk kadar pişirin. |
rumeysa yunal- 4 yıldız rütbeli üye
- Mesaj Sayısı : 264
Yaş : 29
Nereden : SİVAS
Points : 1
Kayıt tarihi : 08/09/07
Bulgurlu Lahana Dolması
Malzemeler 1adet lahana, 1bardak ince bulgur, 1adet soğan, 2kaşık salça, 1,5bardak su, 1fincan sıvıyağ, 1adet limon, tuz | Yemek Tarifi Bulguru yıkayıp sıcak suda bekletin. Lahananın yapraklarını haşlayın. Soğanı doğrayın, sonra bulgur ve salçayla karıştırın. Bu içi lahana yapraklarına sarıp tencereye dizin. Üzerine sıvıyağı gezdirin, suyu ekleyip kısık ateşte 40dk pişirin. Servise sunarken limon dilimleriyle süsleyin. |
rumeysa yunal- 4 yıldız rütbeli üye
- Mesaj Sayısı : 264
Yaş : 29
Nereden : SİVAS
Points : 1
Kayıt tarihi : 08/09/07
Bulgurlu Yaprak Dolması
Malzemeler |
500gr asma yaprağı, 2bardak bulgur, 3adet kuru soğan, 1adet taze soğan, 1adet domates, 1bardak sıvıyağ, 3,5bardak sıcak su, 1tatlı kaşığı şeker, 1tatlı kaşığı dolmalık fıstık, tuz-karabiber, yenibahar |
Bulguru yıkayıp süzün. Yaprağı sıcak suda haşlayıp süzün, domates ve soğanları doğrayın yağda kavurun. Bulguru, bir tutam tuz ve bir tutam şekeri, fıstığı ve baharatı ekleyip karıştırın. 2bardak sıcak su katarak suyunu çekene kadar pişirin. Harç ılınınca yapraklara sararak tencereye dizin ve üzerine 3kaşık sıvıyağ ve 1,5bardak sıcak su dökerek orta ateşte yarım saat pişirin.
rumeysa yunal- 4 yıldız rütbeli üye
- Mesaj Sayısı : 264
Yaş : 29
Nereden : SİVAS
Points : 1
Kayıt tarihi : 08/09/07
Geri: yemekler
rumeysa buyazdıklarını yapa biliyomusun?yapıyorsan tebrikler size gekcek olursam yaparmısın şimdiden teşekkürler. :yss6: :yss8:
keremyunal- Rütbeli Üye
- Mesaj Sayısı : 96
Nereden : istanbul/beykoz
Points : 54
Kayıt tarihi : 11/08/07
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
2/3/2022, 19:16 tarafından turanyunal
» ALANYURTLU SÖZLÜK
12/10/2021, 17:18 tarafından Turan YUNAL
» 319 40 yıllık fotoğraf bunlar kim
10/4/2017, 11:30 tarafından turanyunal
» Ehtibar halamız hakkın rahmetine kavuştu
26/2/2015, 19:20 tarafından turanyunal
» Mustafa yunalın cd si
17/1/2015, 11:05 tarafından turanyunal
» İzzetdin bilgenin torunu
16/7/2014, 18:19 tarafından turanyunal
» PROGRAM İNDİRME SİTESİ
30/4/2014, 14:06 tarafından Mustafa YUNAL
» Satılmış KARADUMAN vefat etmiştir
25/3/2014, 15:45 tarafından namuk cinar
» Eşref zeytun
25/3/2014, 15:44 tarafından namuk cinar
» kevser ayhanın vefatı
12/2/2014, 06:55 tarafından namuk cinar
» Reşit KANAL ın vefatı
12/2/2014, 06:53 tarafından namuk cinar