alanyurt.ace.st
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Kimler hatta?
Toplam 3 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 3 Misafir

Yok

[ Bütün listeye bak ]


Sitede bugüne kadar en çok 268 kişi 11/8/2017, 00:45 tarihinde online oldu.
Hatta olan üyelerle yazışmak için
Önce Alanyurt sitesine isminizle giriş yapmanız gerekiyor Chat Box sayfada kolonunun en sağında en üstte giriş yap butonuna tıklayın altta mesaj yazan yere mesaj yazıp enter a tıklayın
ŞİFRESİNİ UNUTANLAR
kullanıcı adı: küçük harflerle adınız bir boşluk soyadınız şifreniz......: bitişik olarak adınız soyadınız olacaktır giriş yaptıktan sonra şifrenizi değiştirebilirsiniz
En son konular
» Köyümüzün gazisi Kadir zeytun mart ayının 2 sinde kalbinden rahatsızlandı
yemekler Icon_minitime12/3/2022, 19:16 tarafından turanyunal

» ALANYURTLU SÖZLÜK
yemekler Icon_minitime112/10/2021, 17:18 tarafından Turan YUNAL

» 319 40 yıllık fotoğraf bunlar kim
yemekler Icon_minitime110/4/2017, 11:30 tarafından turanyunal

» Ehtibar halamız hakkın rahmetine kavuştu
yemekler Icon_minitime126/2/2015, 19:20 tarafından turanyunal

» Mustafa yunalın cd si
yemekler Icon_minitime117/1/2015, 11:05 tarafından turanyunal

» İzzetdin bilgenin torunu
yemekler Icon_minitime116/7/2014, 18:19 tarafından turanyunal

» PROGRAM İNDİRME SİTESİ
yemekler Icon_minitime130/4/2014, 14:06 tarafından Mustafa YUNAL

» Satılmış KARADUMAN vefat etmiştir
yemekler Icon_minitime125/3/2014, 15:45 tarafından namuk cinar

» Eşref zeytun
yemekler Icon_minitime125/3/2014, 15:44 tarafından namuk cinar

» kevser ayhanın vefatı
yemekler Icon_minitime112/2/2014, 06:55 tarafından namuk cinar

» Reşit KANAL ın vefatı
yemekler Icon_minitime112/2/2014, 06:53 tarafından namuk cinar

KÖYÜMÜZÜ DÜNYA GÖRSÜN İSTERMİSİNİZ
köyümüzün google earth ta tanıtımı için resimler koyduk tıkladıkça önemi artacak uydu fotoğrafı netleşecektir
AVATAR gönderdiğiniz mesajın yanında çıkacak resminizdir
kişi bilgilerine girip avatarınızı değiştirebilirsiniz AVATARINIZA RESMİNİZİ KORSANIZ TANIMAYANLARDA TANIR

yemekler

2 posters

Aşağa gitmek

yemekler Empty yemekler

Mesaj tarafından rumeysa yunal 4/1/2008, 15:36

Acemiler için yemek tariflerimiz.


En son tarafından 4/1/2008, 15:46 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

rumeysa yunal
4 yıldız rütbeli üye
4 yıldız rütbeli üye

Mesaj Sayısı : 264
Yaş : 29
Nereden : SİVAS
Points : 1
Kayıt tarihi : 08/09/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yemekler Empty Biber Dolması

Mesaj tarafından rumeysa yunal 4/1/2008, 15:41

Malzemeler

3adet çarliston biber, 3adet dolmalık kırmızıbiber, 6adet dolmalık biber, 1bardak bulgur, 1bardak zeytinyağı, 1bardak sıcak su, 2adet domates, 2adet soğan, 1tatlı kaşığı kuş üzümü, 1tatlı kaşığı şeker, tuz-karabiber, yenibahar

Biberlerin sap kısımlarını kesip içlerini temizleyin. Bulguru yıkayın, domates ve soğanı doğrayın. Soğanı kavurun süzdüğünüz bulguru katıp karıştırın. Domatesi, kuş üzümünü, şekeri ve baharatını ilave edin. Bu harcı biberlerin içine doldurup kestiğiniz kapaklarla ağızlarını kapatın. Tencereye dizip 1bardak sıcak suyu katın, orta ateşte pişirin.

rumeysa yunal
4 yıldız rütbeli üye
4 yıldız rütbeli üye

Mesaj Sayısı : 264
Yaş : 29
Nereden : SİVAS
Points : 1
Kayıt tarihi : 08/09/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yemekler Empty Bulgurlu Dolma

Mesaj tarafından rumeysa yunal 4/1/2008, 15:43


Malzemeler
8 adet kırmızı biber
1 çorba kasesi ayıklanmış bulgur
1 adet büyük boy soğan
1 adet domates
1 kahve fincanı zeytinyağı
1,5 çorba kasesi su
Karabiber
Tuz


Yemek Tarifi
Biberleri alacak büyüklükte bir tencerenin içerisine su koyp kaynatın. Biberler kaynayan bu suda üç dakika haşlanır.Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun.Soğanlar sarardıktan sonra ayıklayıp, yıkanmış bulgur ilave edin. İki dakika karıştırdıktan sonra rendelenmiş domates, karabiber ve tuz ilave edin.İki dakika daha karıştırdıktan sonra yarım çorba kasesi su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin. Daha sonra hazırlanan bu içi , biberlere doldurun ve dolmaları alabilecek borcama yerleştirin. Bir çorba kasesi kaynar su ekleyin 150 derecelik fırına koyun, 45 dakika pişirilir.Yoğurtla yiyin.

AFİYET OLSUN !

rumeysa yunal
4 yıldız rütbeli üye
4 yıldız rütbeli üye

Mesaj Sayısı : 264
Yaş : 29
Nereden : SİVAS
Points : 1
Kayıt tarihi : 08/09/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yemekler Empty Bulgurlu karışık Dolma

Mesaj tarafından rumeysa yunal 4/1/2008, 15:44

Malzemeler
5adet domates, 2adet patlıcan, 5adet dolmalık biber, 2adet taze soğan, 2adet yeşilbiber, 1çay bardağı sıvıyağ, 1bardak bulgur, 1bardak sıcak su, tuz, yenibahar

Yemek Tarifi
Bulguru yıkayıp ıslatın. Patlıcanları ortada ikiye bölüp içlerini temizleyin ve tuzlu suda bekletin. Domateslerin üstlerini kesin içlerini oyun. Dolmalık biberleri temizleyin. Yeşilbiber ve taze soğanı ince ince doğrayın ( ½ çay bardağı) kızgın yağda soteleyin. Domates içlerini ve baharatı katın. Bulguru ekleyerek iyice karıştırın. 1çay bardağı sıcak su katıp çekene kadar pişirin. Patlıcanları süzün; hazırladığınız içi sebzelere doldurun, kalan yağı gezdirin az su katıp kısık ateşte 10dk kadar pişirin.

rumeysa yunal
4 yıldız rütbeli üye
4 yıldız rütbeli üye

Mesaj Sayısı : 264
Yaş : 29
Nereden : SİVAS
Points : 1
Kayıt tarihi : 08/09/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yemekler Empty Bulgurlu Lahana Dolması

Mesaj tarafından rumeysa yunal 4/1/2008, 15:44

Malzemeler
1adet lahana, 1bardak ince bulgur, 1adet soğan, 2kaşık salça, 1,5bardak su, 1fincan sıvıyağ, 1adet limon, tuz

Yemek Tarifi
Bulguru yıkayıp sıcak suda bekletin. Lahananın yapraklarını haşlayın. Soğanı doğrayın, sonra bulgur ve salçayla karıştırın. Bu içi lahana yapraklarına sarıp tencereye dizin. Üzerine sıvıyağı gezdirin, suyu ekleyip kısık ateşte 40dk pişirin. Servise sunarken limon dilimleriyle süsleyin.

rumeysa yunal
4 yıldız rütbeli üye
4 yıldız rütbeli üye

Mesaj Sayısı : 264
Yaş : 29
Nereden : SİVAS
Points : 1
Kayıt tarihi : 08/09/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yemekler Empty Bulgurlu Yaprak Dolması

Mesaj tarafından rumeysa yunal 4/1/2008, 15:45

Malzemeler

500gr asma yaprağı, 2bardak bulgur, 3adet kuru soğan, 1adet taze soğan, 1adet domates, 1bardak sıvıyağ, 3,5bardak sıcak su, 1tatlı kaşığı şeker, 1tatlı kaşığı dolmalık fıstık, tuz-karabiber, yenibahar


Bulguru yıkayıp süzün. Yaprağı sıcak suda haşlayıp süzün, domates ve soğanları doğrayın yağda kavurun. Bulguru, bir tutam tuz ve bir tutam şekeri, fıstığı ve baharatı ekleyip karıştırın. 2bardak sıcak su katarak suyunu çekene kadar pişirin. Harç ılınınca yapraklara sararak tencereye dizin ve üzerine 3kaşık sıvıyağ ve 1,5bardak sıcak su dökerek orta ateşte yarım saat pişirin.

rumeysa yunal
4 yıldız rütbeli üye
4 yıldız rütbeli üye

Mesaj Sayısı : 264
Yaş : 29
Nereden : SİVAS
Points : 1
Kayıt tarihi : 08/09/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yemekler Empty Geri: yemekler

Mesaj tarafından keremyunal 23/1/2008, 11:03

rumeysa buyazdıklarını yapa biliyomusun?yapıyorsan tebrikler size gekcek olursam yaparmısın şimdiden teşekkürler. :yss6: :yss8:
keremyunal
keremyunal
Rütbeli Üye
Rütbeli Üye

Mesaj Sayısı : 96
Nereden : istanbul/beykoz
Points : 54
Kayıt tarihi : 11/08/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz